top of page

LENE VAN LOOK

Mechelseplein 25 (étalage)

Winnie Claessens (°1989, Antwerpen) heeft oog voor idealistische ideeën en waanzinnige projecten waar mensen zich achter zetten voor een hoger doel. Vanuit een verwondering voor het schone en absurde van een project stelt Claessens zich op als onderzoeker. Aan de hand van nauwgezette observaties maakt ze zaken zo waarheidsgetrouw mogelijk na en tracht ze het gegeven te begrijpen. Claessens heeft veel interesse voor scenografie en houdt van een theatrale weergave waarbij ze haar onderwerp dramatiseert. Opvallend is haar liefde voor handmatige en analoge oplossingen. Het maakproces en het benadrukken van de techniek of constructie spelen bij haar een belangrijke rol.

De installatie bij Lene Van Look, Final Frontier (2021), transporteert de toeschouwer naar de uithoeken van de kosmische ruimte. Een schaalmodel van een satelliet refereert naar de lancering van de onbemande ruimtesondes Voyager I en Voyager II in 1977, die als doel hadden nieuwe inzichten te verwerven over ons zonnestelsel.

 

Final Frontier bouwt op de utopische—en misschien naïeve—verbeelding die vaak de basis vormt voor ruimte-exploratie. Centraal staat de hoop van de mensheid om de grenzen van onze planeet letterlijk te verleggen, contact te leggen met buitenaards leven en deel uit te maken van een Intergalactische Unie.  

Info: geukensdevil@geukensdevil.com 

bottom of page